Снимањето на „Најдолгиот пат“: Еден приказ на едно време

Ова е многу повеќе од документирана работа на една филмска екипа. Ова е многу повеќе од архивска вредност. Ова е симбол на едно време, ова е сиже на една епоха, ова се 50 години во 30 минути. Ова е чиста апстракција за денешно поимање на работите, ова е испукан куршум кој никогаш нема да се …

Снимањето на „Најдолгиот пат“: Еден приказ на едно време Read More »