Tag : огридско лето

Вести Култура

„Охридско лето” по повод смртта на маестро Кшиштоф Пендерецки

МИА Агенција
Фестивалот „Охридско лето” се огласи по повод смртта на светски познатиот полски композитор и диригент Кшиштоф Пендерецки. -Светот на уметноста се збогува со еден од...