• нов устав

Партијата на Ердоган подготви нацрт за нов устав

Турската владејачка Партија на правдата и развојот (АКП) подготви прелдог-устав со кој се воведуваат неколку нови функции, вклучително и овозможување на граѓаните да поднесуваат законски предлози и давање доставување предлози до парламентот да разрешува министри, објави Сабах. Професорот Јавуз Атар, професор по уставно право и советник на претседателот, соопшти дека законот предвидува граѓаните да поднесуваат …

Партијата на Ердоган подготви нацрт за нов устав Read More »