• норма

Величествената програма на јубилејните 50. Мајски оперски вечери ќе биде отворена со „Норма“

Традиционално, со звуците на „Триумфалниот марш“ од „Аида“ и палење на фестивалскиот оган, во Националната опера и балет на 9 мај 2022, со почеток во 19.30 часот, ќе бидат отворени јубилејните 50. „Мајски оперски вечери“, а фестивалскиот оган ќе го запали нашата оперска примадона г-ѓа Милка Ефтимова. Меѓународниот фестивал на оперската уметност „Мајски оперски вечери“ …

Величествената програма на јубилејните 50. Мајски оперски вечери ќе биде отворена со „Норма“ Read More »