• Народна банка на Република Северна Македонија

Ангеловска-Бежоска: Најверојатно ќе направиме умерена нагорна ревизија на инфлацијата

Гувернерката на Народната банка, Анита Ангеловска-Бежоска најавува умерена нагорна ревизија на проектираната инфлација од 2,2 проценти. Во изјава за медиумите, Ангеловска-Бежоска рече дека со оглед на движењето на цените на храната и на енергенсите, најверојатно ќе биде направена умерена нагорна ревизија на инфлацијата со следните макроекономски проекции. – Со априлскиот циклус на проекции проектиравме стапка …

Ангеловска-Бежоска: Најверојатно ќе направиме умерена нагорна ревизија на инфлацијата Read More »