Ѓуровска: Разумно решение за ЕУ е Македонија да напредува во евроинтеграциите

Европското движење излезе со официјален став поддржан и од Меѓународното европско движење, дека Северна Македонија треба да напредува во натамошните етапи во евроинтеграцискиот процес, а билатералните спорови да бидат паралелно решавани. Тоа би претставувало разумно решение на Европската Унија, како што тоа било и во случај со други држави, на пример Хрватска, изјави во интервјуто …

Ѓуровска: Разумно решение за ЕУ е Македонија да напредува во евроинтеграциите Read More »