Најдепресивниот ден во годината: Дали „Синиот понеделник“ е само голем маркетиншки трик?

Денес е третиот понеделник во јануари кој со години се нарекува најдепресивен ден во годината. Теоријата на Синиот понеделник (Blue Mondаy) датира од 2004 година од Клиф Арнал, велшки психолог кој предавал во вечерното училиште на образовниот центар на Универзитетот во Кардиф. Арнал зел предвид бројни фактори како временските услови, испразнатиот џеб на обичниот граѓанин …

Најдепресивниот ден во годината: Дали „Синиот понеделник“ е само голем маркетиншки трик? Read More »