• награда свети климент охридски

Врачена државната награда „Св. Климент Охридски“ за 2021 година

Во македонското Собрание денеска беше врачена државната награда „Св. Климент Охридски“ за 2021 година. Добитници годинава се универзитетската професорка Ѓулумсер Касапи за остварување во областа на воспитанието и образованието, писателот Јован Павловски, музичкиот уметник Снежана Анастасова-Чадиковска и Елена Дончева, академски сликар – костимограф во областа на културата и уметноста. Наградите им ги врачи академик Газанфер …

Врачена државната награда „Св. Климент Охридски“ за 2021 година Read More »