Почина поранешниот почесен претседател на СПС Милутин Мркоњиќ

Во Белград на 80-годишна возраст почина Милутин Мркоњиќ, поранешен министер за инфраструктура и транспорт, почес ен претседател на СПС и пратеник на таа партија во српското Собрание. Милутин Мркоњиќ е роден на 23 мај 1942 година во Белград. Дипломирал на Градежниот факултет во Белград на отсекот патишта, аеродроми и железници. Повеќе од 45 години работеше на …

Почина поранешниот почесен претседател на СПС Милутин Мркоњиќ Read More »