• модерен балет

Скопје танцовиот театар се подготвува за историското гостување во театарот „Шајо“ во Париз

Скопје танцовиот театар и кореографката Рисима Рисимкин со претставата „Идентитети – Историја на еден растегнат сон“ на 16, 17 и 18 март ќе го остварат првото историско гостување во Националниот театар за современ танц „Шајо“ во Париз, Франција. Рисима Рисимкин создавајќи и работејќи од Скопје, успева да создаде платформа за современиот танц во Македонија, но …

Скопје танцовиот театар се подготвува за историското гостување во театарот „Шајо“ во Париз Read More »