Би-би-Си и други изданија посочија руски генерал за главен осомничен во уривањето на МН-17

Криминалист од Националниот центар за медиакриминал на универзитетот Колорадо од Денвер, Каталин Григорас, по спроведената експертиза закажана од изданието Инсајдер, го утврдил идентитетот на еден од главните осомничени во уривањето на патничкиот Боинг МН-17 над источна Украина во јули 2014 година. Како што јави денеска Би-би-си, се работи за генерал-полковник Андреј Бурлака, раководител на пограничната …

Би-би-Си и други изданија посочија руски генерал за главен осомничен во уривањето на МН-17 Read More »