ДКСК: Нема судир на интереси во случајот на судијата поротник Митко Сандев

Државната комисијата за спречување на корупцијата (ДКСК) се изјазни по барањето на ВМРО-ДПМНЕ за да утврди дали има судир на интереси во случајот на судијата поротник Митко Сандев кој одлучува во судски предменти кои се водат против сегашни или поранешни функционери на ВМРО-ДПМНЕ. ВМРО-ДПМНЕ побара да се утврди и дали истиот судија поротник како член …

ДКСК: Нема судир на интереси во случајот на судијата поротник Митко Сандев Read More »