Tag Archives: Мирослав Грчев

Колумни

На север од Александар, во Европа

Мирослав Грчев Учебниците по историја и површното знаење одамна не се сомневаат дека 1453 година и паѓањето на Константинополис под...

Колумни

Нашиот дробен, непостојан ум

Додека живееме ѓоа „ослободени“ од вмровската диктатура на глупоста, „богобојазливо“ почитувајќи ги стотиците нивни малоумни закони, само го продлабочуваме интелектуалното...