Tag : Мирно лето

Магазин Магазин слајдер Филм и ТВ

МАКЕДОНСКИ ХИТ: На денешен ден во 1960 година започна да се снима првата македонска комедија „Мирно лето“

Слободен печат
На 25 септември 1960 година почнала да се снима првата македонска комедија во режија на Димитрие Османли, филмот „Мирно лето“. „Мирно лето“ е првиот филм...
Културен печат

Кинотека: Летното кино го добива називот „Мирно лето“

Тони Димков
Пред 60 години, или летото 1960 година, Димитрие – Рули Османли почнал да го снима филмот „Мирно лето“, што значи дека следната година ќе го...
Магазин Филм и ТВ

МАКЕДОНСКИ БУМ: „Мирно лето“, филмот што собра 17.000 луѓе за само 4 дена

Слободен печат
На 25 септември 1960 година почнала да се снима првата македонска комедија во режија на Димитрие Османли, филмот „Мирно лето“. „Мирно лето“ е првиот филм...