Дали знаете што е Мениерова болест?

Мениеровата болест може да се појави на која било возраст, но обично се појавува по 50-тата година. Се смета за хронична болест, но постојат неколку третмани кои помагаат во ублажување на симптомите и го намалуваат нивното долгорочно влијание врз вашиот живот. Мениерова болест претставува нарушување на внатрешното уво што предизвикува епизоди на вртоглавица и губење …

Дали знаете што е Мениерова болест? Read More »