Во Македонска Каменица одбележаи 19 години од загинувањето на војникот Миле Јаневски – Џингар, кај Вејце

Македонска Каменица денеска ја одбележа 19-годишнината од смртта на војникот Миле Јаневски – Џингар, кој го загуби животот кај тетовското село Вејце, во време на воениот конфликт во 2001 година. Покрај членовите на фамилијата Јаневски, пред неговите споменици пред истоименото училиште и во центарот на градот се поклонија и положија свежо цвеќе градоначалничката на општина …

Во Македонска Каменица одбележаи 19 години од загинувањето на војникот Миле Јаневски – Џингар, кај Вејце Read More »