ВИДЕО: Пред Операта се нови предизвици, разговор со Мицко Дамњановски, новиот директор на оваа институција

Мицко Дамњановски е новиот уметнички директор на Операта при Националната опера и балет (НОБ) кој вели дека неговиот личен предизвик е да допринесе за подобрување на целокупната работа на институцијата. „Во операта сум од 1999 година, а вработен сум од 2007 година ги знам работите одвнатре и ја прифатив позицијата со надеж дека ќе оставам …

ВИДЕО: Пред Операта се нови предизвици, разговор со Мицко Дамњановски, новиот директор на оваа институција Read More »