8 C
Скопје

Tag : Меѓународниот монетарен фонд.

Вести Свет

ММФ: Растот на кинеската економија годинава ќе биде 8,4 проценти

Слободен печат
Нова проценка на Меѓународниот монетарен фонд (ММФ) е дека кинеската економија годинава ќе порасне за 8,4 проценти. Оваа бројка е за 0,3 процентни поени над...