Tag : мавровско

Вести Ви Препорачуваме Македонија

Мавровско се дави на суво!

Југослава Дуковска
Мавровското Езеро крајот на септември го дочекува на незапаметено низок водостој. Езерските води се видливо повлечени, а поплитките делови во близина на селото Маврово сега...
Вести Култура

Манфестација избор на најдобра „Мавровско-реканска пита 2019″

Слободен печат
Во Ростуше седиштето на општина Маврово и Ростуше денеска беше одржана 15. манифестација избор на најдобра мавровско-реканска пита. На оваа значајна манифестацоија, која е дел...
MacedonianAlbanian