Уставниот суд се „ситни“, од денеска работи само со шест судии

Уставниот суд соопшти дека од денеска работи со шест од предвидени девет судии поради завршување на мандатот на судијката Вангелина Маркудова. Маркудова ги заврши нејзините работни обврски со присуството на седницата што се одржа во средата на 7 декември. Како што соопштија од Судот, последна иницијатива по којшто Маркудова работеше и ја реферираше на седницата …

Уставниот суд се „ситни“, од денеска работи само со шест судии Read More »