6 C
Скопје

Tag : Марија Пејчиновиќ Буриќ

Вести Ви Препорачуваме Свет

Совет на Европа: Неопходна е соработка со Русија

Слободен печат
Советот на Европа (СЕ) смета дека соработката со Русија е неопходна во поглед на обезбедување на човекови права и демократија, изјави денеска генералната секретарка на...
Вести Свет

Пејчиновиќ Буриќ: Пандемијата на ковид-19 доведе до зголемување на семејното насилство

Слободен печат
Генералната секретарка на Советот на Европа, Марија Пејчиновиќ Буриќ, во пресрет на Меѓународниот ден за борба против насилството врз жените, рече дека избувнувањето на пандемијата...