Tag : лудовик орбан

Вести Свет

Парламентот на Романија ја поддржа новата влада на Лудовик Орбан

Слободен печат
Романскиот Парламент ја поддржа денеска новата влада на премиерот Лудовик Орбан. Новата Влада доби поголема поддршка отколку што се очекуваше, при што сите страни бараат...
Вести Свет

Романскиот парламент со поддршка од 261 пратеник изгласа недоверба на владата

МИА Агенција
Романскиот Парламент денеска изгласа недоверба на Владата на премиерот Лудовик Орбан. За недоверба гласаа 261 пратеник, а за да помине предлогот потребни се 233 гласа....
Вести Свет

Претседателот и премиерот на Романија се согласија: Најдобро е да има предвремени избори

Слободен печат
Романскиот премиер Лудовик Орбан денеска изјави дека ќе се залага предвремените избори во земјата да се одржат до средината на годината. Малцинската влада на Орбан...