Поетесата Љубинка Донева е добитник на наградата „Даница Ручигај“ на ДПМ

Признанието „Даница Ручигај“ што Друштвото на писатели на Македонија го доделува за книга поезија објавена во тековната календарска година од поетеса-членка на асоцијацијата, годинава ѝ се доделува на Љубинка Донева за стихозбирката „Сезона на пелинот“. Селекторката Марина Мијаковска во образложението за изборот истакнува: „Поезијата на Донева е сугестивна, згусната во поетските слики и претстави и …

Поетесата Љубинка Донева е добитник на наградата „Даница Ручигај“ на ДПМ Read More »