Лиса Шаќири со пост за Груби и Касами: Престанете да нѐ омаловажувате и прикажувате како помалку квалитетен кадар од другите

Лиса Баута Шаќири посвети пост на Фејсбук за вицепремиерот Артан Груби, како реакција на неговите најави за субвенционирање приватни фирми за вработување на Албанци и лица од други заедници, и до Биљал Касами од Беса за изјавата за двојазичност во приватните фирми. Артан Груби во едно од своите последните обраќања во јавноста вети субвенции за …

Лиса Шаќири со пост за Груби и Касами: Престанете да нѐ омаловажувате и прикажувате како помалку квалитетен кадар од другите Read More »