24.8 C
Скопје

Tag : леонор фини

Жена Живот Забава Магазин Магазин слајдер Ретро

Чудесни жени: Леонор Фини, надреалистка која го инспирирала Диор, била првата жена која насликала гол маж

Ј.К.Д.
Леонор Фини била кралица на парискиот боемски живот, постојано присутна во весниците поради своите слики, илустрации и театарски дела, но и поради животниот стил. Родена...