Tag : лекови на рецепт

Вести Ви Препорачуваме Македонија

АНКЕТА НА „СЛОБОДЕН ПЕЧАТ“: Граѓаните задоволни од укинатите квоти – Ги нашле сите лекови

Најголем дел од пациентите денеска ги најдоа лековите на рецепт во аптеките и не им беше проблем што, за да ги подигнат, покрај рецепт, требаше...
Вести Македонија

Личните карти на пациентите не смее да се скенираат

Дирекцијата за заштита на личните податоци одржала два работни состаноци со претставници на Фондот за здравствено осигурување во насока на можноста за осигурените лица од...
Вести Ви Препорачуваме Македонија Слободна ТВ

АНКЕТА: Граѓаните не веруваат дека од први ќе има доволно лекови во аптеките (ВИДЕО)

Мими Шушлеска Петкова
„Слободен печат“ ги праша граѓаните дали веруваат дека од први наредниот месец, откако ќе се укинат квотите, ќе има доволно лекови на рецепт во аптеките...
Вести Македонија

Лекови на рецепт ВО ТЕКОТ НА ЦЕЛ МЕСЕЦ, уверува министерот Филипче

Мими Шушлеска Петкова
Министертор за здравство Венко Филипче е дециден дека со укинување на квотите за лекови во аптеките нема да се доведе во прашање финансиската кондиција на...
Вести Ви Препорачуваме Македонија

ВЕРУВАЛЕ ИЛИ НЕ: Нема да има квоти за лекови, цело време ќе има се

Слободен печат
Премиерот Зоран Заев денеска најави дека решението за лекови без квоти треба да стартува во периодот од 1-ви септември до 1-ви октомври, до кога надлежните...
Вести Македонија

Засилени контроли и истраги за злоупотреби со лекови на рецепт

Слободен печат
Премиерот Заев објави дека постојат засилени контроли и истраги за злоупотреби со лекови на рецепт: Преземаме мерки, граѓаните ќе имаат лекови на рецепт во текот...