23.8 C
Скопје

Tag : квартал

Вести Економија

Расте бројот на туристи и ноќевања

Слободен печат
Според податоците на Државниот завод за статистика, бројот на туристите во април 2019 година изнесува 85 017, а бројот на ноќевањата изнесува 166 238. Бројот...
Вести Економија

Во првиот квартал БДП-то порасна на 4.1 проценти

Слободен печат
Според проценетите податоци на Државниот завод за статистика, стапката на раст на бруто-домашниот производ (БДП) за првото тримесечје од 2019 година е 4.1 %. Во...
Вести Економија

Растот на БДП во првиот квартал 4,1 отсто, Заев најавува раст и на пензиите

МИА Агенција
Растот на економијата во првиот квартал од годинава достигна 4,1 отсто. Ова го соопшти премиерот Зоран Заев во орбраќање пред пензинерите на Републичка ревија на...
Вести Економија

УНИБАНКА ги образложи финансиските резултати

Слободен печат
УНИБанка во првиот квартал од 2019 година делуваше во согласност со приоритетните цели и задачи дефинирани во усвоениот бизнис план за 2019 година. Клучна цел...
Вести Економија

Телеком објави поволни резултати за првиот квартал

Слободен печат
Македонски Телеком оствари позитивни трендови во работењето во првите три месеци од 2019 година, зголемена е профитабилноста, а компанијата континуирано има пораст на бројот на...
Вести Економија

Вишокот на тековната сметка во ЕУ останува стабилен во четвртиот квартал

Слободен печат
Сезонски прилагодениот биланс на тековната сметка на Европската Унија е евидентиран вишок во четвртиот квартал од 2018 година, кој изнесува 38,6 милијарди долари. Ова претставува...