• квалификации за светски куп 2023

Најдобрите македонски кошаркари напредуваа на светската ранг-листа на ФИБА

Машката сениорска репрезентација го зазема 29. место во европскиот рејтинг, а 52 во вкупниот светски кошаркарски поредок. Со освоени 197,4 поени, Македонија е рангирана на 29 место на европската рејтинг листа на ФИБА. А во исто време, нашата најдобра селекција се наоѓа на 52. позиција во вкупниот светски поредок на Светската кошаркарска ефдерација. Тоа значи …

Најдобрите македонски кошаркари напредуваа на светската ранг-листа на ФИБА Read More »