Голгетерот од Стенче што тресеше мрежи од Белград до Јужна Америка

Благоја Видиниќ не е првиот олимпиец од Македонија, туку Кузман Сотировиќ, кој настапил на Олимписките игри во Амстердам, во 1928 година, како фудбалер на тогашна Југославија. Сотировиќ, родум од Стенче, Тетовско, со шест гола е и најдобар стрелец во првото југословенско првенство во 1927 година. Историчарот и професор на Факултетот за физичка култура, сега во …

Голгетерот од Стенче што тресеше мрежи од Белград до Јужна Америка Read More »