Во Берлин се гради „Куќа на еден”, објект во кој ќе има црква, џамија и синагога

Во Берлин денеска беше поставен камен-темелникот за екуменската зграда наречена „House of Оne” (Куќа на еден), во која под еден покрив ќе се наоѓаат црква, џамија и синагога. -„Куќа на еден” во себе содржи тешка теолошка задача: без резерва да добиете различни духовни перспективи. Тоа е место на отвореност и толеранција, изјави претседателот на Бундестагот, …

Во Берлин се гради „Куќа на еден”, објект во кој ќе има црква, џамија и синагога Read More »