Македонската армија со партнерите од НАТО денес на теренска вежба на Криволак

На армискиот полигон „Криволак“, денеска ќе се реализира Ден за високи гости на вежбата „Севен старс 2022“ во организација на Бригадата за Југоисточна Европа (СЕЕБРИГ), каде ќе биде прикажана теренска вежба на која ќе се демонстрираат активности на тактичко ниво од страна на единица од составот на Армијата на Република Северна Македонија, како земја домаќин. …

Македонската армија со партнерите од НАТО денес на теренска вежба на Криволак Read More »