1 C
Скопје

Tag : корзо

Вести Скопје

Корзото во Ѓорче Петров уште малку, па готово

Во Ѓорче Петров, веднаш до реонскиот парк, се оформи нов јавен простор, односно корзото, чија изградба градоначалникот Александар Наумоски ја најави уште во својата предизборна...
Вести Скопје

Корзото во Ѓорче Петров ќе биде готово во март

Слободен печат
Општина Ѓорче Петров забрзано работи на изградбата на корзото во општинскиот парк, урбан споменик на минатото што се реализира преку Проектот за подобрување на општински...
Вести Скопје

Во Ѓорче Петров се враќа корзото

Во населбата Ѓорче Петров ќе се врати некогашното корзо. Општината планира да изгради мала чаршија со занаетчиски дуќани и кафулиња и амфитеатрална бина во реонскиот...