Коронавирусот ја „коси“ американската војска: Пентагон објави поразителни информации

Министерството за одбрана на САД денеска објави дека бројот на потврдени нови случаи со коронавирусот меѓу припадниците на војската се зголемил на 6.568, а бројот на починати изнесува 27 од почетокот на пандемијата. Вкупно 4.213 припадници на американската војска се заразени со коронавирусот, а 91 во моментот се хоспитализирани, излекувани се 1.258, информира Министерството за …

Коронавирусот ја „коси“ американската војска: Пентагон објави поразителни информации Read More »