До 8 март затворени копнените граници и забранет влез во Грција на државјани на трети земји

За уште две седмици, до 8 март 2021 година, грчката Влада ја продолжи одлуката за ограничување на копнените граници и забраната за влез во Грција на државјани на трети земји, јави дописничката на МИА од Атина. Станува збор за мерките што веќе 11 месеци се продолжуваат, а новата одлука за „воведување мерки за привремено ограничување …

До 8 март затворени копнените граници и забранет влез во Грција на државјани на трети земји Read More »