Tag : континентал

Вести Економија

„Континентал“ оди под хипотека за кредит од 960.000 евра

Слободен печат
Компанијата „Интернешнел хотелс“ АД Скопје како хипотекарна гаранција за кредит од 960.000 евра во Комерцијална банка го става хотелот „Континентал“, земјиштето под него како и...
Вести Економија

„Континентал” до 2028 година ќе укине 5.040 работни места низ светот

Слободен печат
Германскиот производител на автомобилски мотори „Континентал” соопшти дека ќа го намали своето производство заради тоа што построгите правила за емисијата на штетни гасови ќе може...