• комарци

Дали комарците може да го пренесат коронавирусот?

Познато е дека комарците пренесуваат многу болести, вклучувајќи го вирусот Зика, вирус на Западен Нил, денга треска и други. Затоа, не е изненадувачки што многумина сега се прашуваат – дали комарецот може да го пренесе и коронавирусот? За ваша утеха, во овој момент, нема индикации дека комарците можат да го пренесат коронавирусот, посочува Светската здравствена …

Дали комарците може да го пренесат коронавирусот? Read More »