Почина Кирил Псалтиров, доајен на македонското глумиште

По долго и тешко боледување, вчера во Скопје почина Кирил Псалтиров, доајен на македонското глумиште. Тој беше еден од првата генерација на актери кои излегоа од Академијата на драмски уметности во Скопје и целиот свој работен век го помина во Македонскиот Народен театар. Таму одигра бројни улоги во најпопуларните престави како „Госпоѓа министерка“, „Чорбаџи Теодос“, …

Почина Кирил Псалтиров, доајен на македонското глумиште Read More »