Сопственикот на спорниот бар во Ишгл се извини поради пропустот: Властите не сакаат да признаат грешка

Сопственикот на барот „Кичлох“ во местото Ишгл, кое се смета за жариште на инфекцијата од која многу скандинавски и германски туристи се заразија со корона вирус, се извини јавно. Бернхард Кангерл, меѓутоа, вели дека тој цело време се потпирал врз проценките на надлежните власти. Скијачкиот центар Ишгл до скоро беше познат како една од најпопуларните …

Сопственикот на спорниот бар во Ишгл се извини поради пропустот: Властите не сакаат да признаат грешка Read More »