• Катерина Сакеларопулу

Грчката претседателка се надева оти Холандија и Австрија ќе попуштат за влезот на Бугарија во Шенген

Грчката претседателка Катерина Сакеларопулу во интервју за Бугарската национална телевизија коментираше дека Грција цврсто и упорно го поддржува влезот на Бугарија во Шенген, бидејќи смета дека се исполнети сите критериуми за тоа, што е и докажано, според оценка на европските институции. Сакеларопулу верува дека за краток период и Холандија и Австрија ќе ги повлечат резервите …

Грчката претседателка се надева оти Холандија и Австрија ќе попуштат за влезот на Бугарија во Шенген Read More »