• камион на смртта

Ирски суд одобри екстрадиција на обвинет за „камионот на смртта”

Ирски суд денеска одобри екстрадиција на Ронан Хјуз во Велика Британија, каде ќе му се суди за смртта на 39 Виетнамци пронајдени во камион со ладилник, близу Лондон минатата година. Хјуз, кој е од Северна Ирска, е баран од британските власти поради обвиненија за трговија со луѓе. Возачот на камион од Северна Ирска, Морис Робинсон, …

Ирски суд одобри екстрадиција на обвинет за „камионот на смртта” Read More »