Ќамил Рушити е назначен за координатор на кичевското Муфтиство

На свечена церемонија поглаварот на ИВЗ на Република Северна Македонија, Шаќир ефенди Фетаху, синоќа го назначи новиот координатор на Муфтиството во Кичево, Ќамил ефенди Рушити. Имамите на скоро сите џамии во Кичево и Пласница беа присутни на овој свечен чин. Новиот координатор Ќамил ефенди Рушити по актот за именување рече дека е чест но и …

Ќамил Рушити е назначен за координатор на кичевското Муфтиство Read More »