Значајни разлики: Кој кафеав шеќер е вистински?

Кафеавиот шеќер е производ добиен при производство на бел шеќер. Но, има специфична боја и арома поради присуството на меласа во својот состав. Според класификациите, постојат два вида кафеав шеќер – темен и светол. Нерафинираниот шеќер од трска или репка најчесто се смета за кафеав, а некои тука го вклучуваат и кафеавиот шеќер добиен од …

Значајни разлики: Кој кафеав шеќер е вистински? Read More »