• јанез јанша

Опозицијата во Словенија бара оставка од целата Влада на Јанша

Опозиција во Словенија бара оставка од целата Влада на Јанез Јанша, откако од функцијата се повлече министерот за внатрешни работи Алеш Хојс, што дојде непосредно по приведувањето на неговиот колега од ресорот економија Здравко Почивалшек. Како што јави дописникот на МИА од Љубљана, по вчерашните настани поранешниот премиер Марјан Шарец изјави дека Владата се обидувала …

Опозицијата во Словенија бара оставка од целата Влада на Јанша Read More »