Лидерот на „Хамас” првпат се појави во јавност по прекинот на огнот

Лидерот на Хамас Јахија Синвар се појави во јавност за првпат по завршувањето на операцијата „Чувари на ѕидовите”, јави „Ynet”. Израелскиот министер за одбрана Бени Ганц вчера ги предупреди официјалните претставници на Хамас за израелска одмазда, „дури и по прекинот на огнот”. За време на израелската операција во Газа, домовите на Синвар и неговите браќа беа уништени.