• итен состанок

Итни состаноци на СЗО и ЕМА за случајот АстраЗенека

Шефот на Светската здравствена организација рече дека експертите на агенција за безбедност на вакцини ќе се состанат утре за да разговараат за вакцината на АстраЗенека откако голем број земји престанаа да ја користат поради страв од згрутчување на крвта. – Советодавниот комитет за безбедност на вакцините на СЗО ги разгледува достапните податоци, тесно соработува со Европската агенција …

Итни состаноци на СЗО и ЕМА за случајот АстраЗенека Read More »