Иран го предупреди Израел да не презема воена авантура против нуклеарната програма

Иранскиот амбасадор во Обединети нации Маџид Такхтарванчи денеска испрати писмо до претседателот на Советот за безбедност на ОН во кое го предупредува Израел да не се впушта во „воена авантура” против иранската нуклеарна програма. Неговото писмо уследи откако шефот на израелската дипломатија Јаир Лапид изјави дека еврејската држава го задржува правото да употреби сила против …

Иран го предупреди Израел да не презема воена авантура против нуклеарната програма Read More »