Нова надеж во лекувањето на ковид-19: Британските научници дошле до значајно откритие

Британските научници ќе почнат да го тестираат протеинот интерлеукин 7, како нова терапија во лекување на ковид-19, пренесува Би-би-си. Научниците во Велика Британија откриле дека лицата заразени со коронавирус имаат мал број клетки на имуниот систем кои се нарекуваат Т-клетки или Т-лимфоцити. Анализата на крвта на 60 пациенти заболени од ковид-19 покажале значаен пад на …

Нова надеж во лекувањето на ковид-19: Британските научници дошле до значајно откритие Read More »