24.8 C
Скопје

Tag : Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков”.

Вести Култура Слајдер

Промоција на електронското издание на Толковниот речник на македонскиот јазик

Слободен печат
Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков” при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј” во Скопје денеска организира чествување по повод 5 Мај – Денот на македонскиот...
Вести Македонија

Почина проф. д-р Снежана Веновска-Антевска од Институтот за македонски јазик

Слободен печат
По кратко боледување вчера почина проф. д-р Снежана Веновска-Антевска, научен советник во Институтот за македонски јазик „Крсте Мисирков” во Скопје и директор на оваа научна...