ВИДЕО | Иљас: Демократизацијата на нашето општество од политички аспект е далеку од тоа што треба да биде

Ние како Демократска партија на Турците во минатите мандати со нашите поранешни претставници секогаш бевме иницијатори на промената на изборниот законик зошто сметаме дека ваков модел на изборен законик не ја претставува волјата на граѓаните во Собранието. Проблемите настануваат од тоа што за жал демократизацијата на нашето општество особено од политички аспект уште е далеку …

ВИДЕО | Иљас: Демократизацијата на нашето општество од политички аспект е далеку од тоа што треба да биде Read More »