Нашето „морско дете“ Игор Филевски Филе нè шета низ Малта: Што можеш за утре, остави за задутре

Занемарлива е бројката на туристи од Македонија на Малта, а како резидентно население се движи од 3-6 илјади. Пред пандемијата, за време на летните месеци, таа бројка беше и над 10 илјади. Македонците доаѓаат тука најчесто за работа, бидејќи ова е единствена земја во ЕУ каде што Македонецот, само што ќе слета од авион, може …

Нашето „морско дете“ Игор Филевски Филе нè шета низ Малта: Што можеш за утре, остави за задутре Read More »